Näyttely

Tapahtumassa on mukana kattava yhteistyökumppaneiden näyttely.
Pohjakartta ja näytteilleasettajat, pdf-tiedosto: MHYpaivat Naytteilleas Hki

NÄYTTEILLEASETTAJAT:

Arviointikeskus OyP6
Maanläheinen lakitoimisto ” Olemme maanläheinen asiantuntijajoukko, joka hoitaa asiat neuvonnasta oikeudenkäynteihin!”
Arviointikeskus on erikoistunut kiinteistönomistajien lakiasioihin ja erityisarvoa sisältävien kiinteistöjen arviointiin. Metsäarviointeja teemme yhteistyössä myös metsänhoitoyhdistysten kanssa. Olemme tuottajien omistama laki- ja kiinteistöarviointitoimisto jo vuodesta 1962. Tällä kokemuksella ja palveluyhdistelmällä pystymme hoitamaan kiinteistönomistajan asioita kokonaisvaltaisesti ja auttamaan perinteistä lakitoimistoa laajemmin. Meiltä löytyy erityisasiantuntemusta kiinteistönomistajien hyväksi!
LAKIPALVELU metsätalousyrittäjien sopimusasiat, perinnönjako, avioero, testamentti, yhteisomistuksen purku, riita-asiat, vahingonkorvausasiat, oikeudenkäynnit, kaavoitus, muistutukset ja valitukset, maankäyttösopimus, rakennuslupa, ympäristölupa, maa-aineslupa, lohkominen, halkominen, tilusvaihto, yhteisaluejako, lunastus, yksityistiet, vesistöhanke, verotusasiat, neuvonta, konsultointi ja oikeudenkäynti
KIINTEISTÖARVIOINTIPALVELUT perinnönjako, sukupolvenvaihdos, avioero, testamentti, osto-, myynti- ja vuokraustilanne, yhteisomistuksen purku, vakuusjärjestelyt, yritysjärjestelyt, riita-asiat, vahingonkorvausasiat, oikeudenkäynnit, maantietoimitukset, erilaiset lunastustoimitukset, suojelualueet, rauhoitustilanteet, yksityistiet, kaavoitus ja maankäyttösopimukset
Maatilat (talouskeskus, pelto, metsä, rakennukset, maa-ainesalue, ranta-alue), asunnot (omakotitalo, rivitalo, paritalo, kerrostalo, pientalo, asuinhuoneisto), toimitilat (liiketilat, teollisuustilat, varastotilat ja toimistotilat),  tonttimaa ja raakamaa (kaavatontti, haja-asutusrakennuspaikka, raakamaa, odotusarvomaa, maatalousalue, metsätalousalue, teollisuustontti ja liiketontti), lomakiinteistö (lomarakennuspaikka, kesämökki, vapaa-ajanasunto, jokikiinteistö ja saarikiinteistö, maa-ainesalueet, kiviainesalueet, suojelualueet ja erikoiskiinteistöt (arvokiinteistöt) www.arviointikeskus.fi

Ecolan OyP7
Laadukkaat kotimaiset Ecolan Silva® tuhkalannoitteemme on suunniteltu vastaamaan tehokkaasti metsäsi kaikkiin ravinnetarpeisiin sen kasvun eri vaiheissa. Valikoimasta löydät varman ja ympäristölle turvallisen lannoitteen metsänkasvatukseen kangas- ja turvemailla. Terve ja kasvava metsä kasvaa tukkia enemmän, laadukkaampana ja nopeammin. Lannoitteiden valmistuksessa käytetään bioenergiaa tuotettaessa syntyviä laadukkaita, puhtaita ja ravinnerikkaita tuhkia. Raaka-aineiden moniravinteisuus ja pitkät vaikutusajat tekevät lannoituksesta kestävää ravinnetalouden hoitoa, joka turvaa arvokkaan perintösi säilyvyyden. Lisätietoja

Eläkekassa Verso, kokoustila
Eläkekassa Verso on vuonna 1964 perustettu työeläkevakuuttaja, joka hoitaa metsäalan työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteistä eläketurvaa.
www.elakeverso.fi

Etevä TietopalveluyhtiöP3
Etevä on palveluyritys, joka toimii yrityksen omana IT-tukihenkilönä tai täydentää olemassa olevaa IT-osastoa. Olemme helppokäyttöinen, iloinen ja kustannusrakennetta tehostava palvelutalo. Palveluvalikoimaan kuuluu IT-tuki etänä sekä paikan päällä, konesalipalvelut sekä laite- ja ohjelmistomyynti. Etevä työllistää 15 henkeä ja on perustettu 2005.
MHY-päivillä olemme kertomassa meistä sekä esittelemässä mm. Dellin-kannettavien uutta mallistoa.
www.etevat.fi

FSC Suomi P9c

Fin Forelia2
Fin Forelia Oy on Suomen johtava metsäpuiden taimia tuottava yritys. Vahvuuksiamme ovat taimien korkea laatu ja toimitusten täsmällisyydestä. Yrittäjävetoinen yhtiö on luotettava ja joustava.

ForestumP5

Kon-Tiki Tours, P4
Kon-Tiki Tours on elämysmatkoja tarjoava v. 1995 perustettu 100 % kotimainen, yksityinen, vakavarainen erikoismatkatoimisto. Kon-Tiki tarjoaa erikokoisille ryhmille upeita räätälöityjä luonto-, kulttuuri ja erikoismatkoja ympäri maailmaa. Asiakkaamme ovat yhdistyksiä, järjestöjä, seuroja, yrityksiä ja vaikka ystäväporukoita. Meiltä saat yksilöllisesti suunnitellun ja sujuvasti toteutetun matkaohjelman juuri sinun ryhmäsi toivoman teeman mukaisesti kaikkiin matkakohteisiin maailmassa. Yksittäisiä asiakkaita palvelemme valittujen mediakumppaneiden kanssa yhteistyössä markkinoiduilla lukijamatkoilla. Kon-Tiki Tours palvelee asiakkaitaan kolmella brändillä: luonto-, lintu-, vaellus-, teema- ja kulttuurimatkoja tarjoamme Kon-Tiki-tuotemerkillä, senioriryhmiä palvelee MatkaSeniorit ja metsä- ja maatalousalan opintomatkoja markkinoi Trio Travels. Yrittäjä Timo Saranpää on ollut osakkaana v. 2006 lähtien. Hän osti v. 2016 Kon-Tiki Toursin koko osakekannan. Vuonna 2017 Kon-Tiki osti kotimaisen Trio Travelsin, joka on maa- ja metsätaloussektorin asiantuntijamatkojen osaaja.Kon-Tikin kokonaisliikevaihto on vajaat 5 m€ ja se on yrityskaupoilla vahvistanut asemaansa keskisuurten suomalaisten matkatoimistojen joukossa. Lisätietoja palveluistamme www.kontiki.fi

Kuutio.fi6
Kuutio  on kaikille avoin digitaalinen puun markkinapaikka. Keväällä 2017 avatun Kuution kautta on tehty puukaupan tarjouspyyntöjä kuudesta miljoonasta kuutiosta. Kuution kautta on kilpailutettu 10 000 metsänomistajan puukaupat joko valtakirjalla tai metsänomistajan toimesta itse. Kuutio tekee puukaupasta helppoa, ja Kuutio onkin parantanut puun tarjonnan ja kysynnän kohtaamista. Myös metsänhoitoyhdistyksille Kuutio on tuonut uusia asiakkaita ja tehostanut toimintaa.
Kuution kehittämisestä vastaa Suomen Puukauppa Oy, jonka omistajuus jakautuu tasapuolisesti metsää omistavien ja puuta ostavien tahojen välillä. Taustayhtiön osakkaina ovat lähes kaikki merkittävät metsäalan toimijat.

Luonnonvarakeskus12
Luonnonvarojen kestävä käyttö vaatii erityisesti tietotaidon ja uusien liiketoimintamallien kehittymistä – ja tiivistä yhteistyötä. Luonnonvarakeskus (Luke) kokoaa yhteen luonnonvarojen sekä vastuullisen ruoantuotannon osaajat. Lukessa työskentelevät tutkijat ja asiantuntijat tuottavat uusia ratkaisuja suomalaisen biotalouden kestävään kehittämiseen ja uusien elinkeinojen edistämiseen. Tavoittelemme yhteistyössä biotaloudelle rakentuvaa yhteiskuntaa. Luken tieteellisen työn ja teknologisen kehittämisen tuloksena syntyy palveluja ja lisäarvoa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle kestävälle elinkeino- ja yritystoiminnalle. Lukella on lisäksi lakisääteisiä viranomaistehtäviä. Se huolehtii luonnonvarojen seurannoista, varmennetusta taimituotannosta, torjunta-aineiden tarkastuksesta, geenivarojen säilytyksestä, kasvihuonekaasujen laskennasta, tukee luonnonvarapolitiikkaa ja tuottaa Suomen viralliset ruoka- ja luonnonvaratilastot. Linkki: https://www.luke.fi/

LähiTapiola Palvelut Oy11
LähiTapiola on vakuutusyhtiö, josta saat sekä vakuutukset että säästämisen ja sijoittamisen palvelut itsellesi, perheellesi tai yrityksellesi. Tervetuloa tutustumaan palveluihimme tarkemmin osoitteessa lahitapiola.fi.

Maanmittauslaitos8
Yli 200-vuotias Maanmittauslaitos tekee erilaisia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi lohkomisia ja tilusjärjestelyjä sekä tuottaa kartta-aineistoja ja edistää niiden yhteiskäyttöä. MML turvaa maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen lainhuutoja ja kiinnityksiä sekä muita kiinteistöjen tietoja erilaisissa rekistereissään. Keskeisiä tehtäviä ovat myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen sekä tietojärjestelmien kehittämistehtävät. Tapahtumassa osastollamme Maanmittauslaitoksen asiantuntijat kertovat mm. yhteismetsäjärjestelyistä ja metsien laserkeilauksen hyödyistä sekä esittelevät sähköisiä karttasovelluksia. Näistä tunnetuimpia ovat ilmaiset www.karttapaikka.fi ja www.paikkatietoikkuna.fi sekä avoimen datan latauspalvelut. Päivien aikana saa myös informaatiota Kiinteistövaihdannan palvelusta ja Asiointipalvelusta. Katso lisää sivuiltamme http://www.maanmittauslaitos.fi/.

Metsähallitus1
Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä. Olemme valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Hoidamme ja kehitämme vastuullisesti valtion omistamia maa- ja vesialueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa. www.metsa.fi

Metsäkustannus ja Tapio3

MHG systems OyP10
MHG Systems Oy on aines- ja energiapuun hankinta- ja logistiikkaprosessien toiminnanohjausjärjestelmien edelläkävijä. Olemme innovatiivinen avointen ohjelmistotekniikoiden soveltaja ja tunnustettu metsän big datan, biomassaliiketoiminnan ja metsäomaisuuden hallinnan syväosaaja. Parhaillaan kehitämme uudenlaisia ratkaisuja metsätöiden omavalvontaan ja toiminnanohjaukseen. Toisin kuin monen kilpailijan suljetut ratkaisut Wuudis-palvelumme integroituu viranomaisjärjestelmiin (esim. metsään.fi), kaukokartoitusteknologioihin (Sentinel 2, multi- ja hyperspektrikamerat) sekä 3:nnen osapuolen IT-järjestelmiin standardirajapintojen kautta.
Koordinoimme Euroopan laajimmassa big data hankkeessa DataBiossa (https://www.databio.eu/fi/) forestry big data pilotteja 4 maassa. Etsimme tulevalle kesälle kiinnostuneita asiakkaita pilotoimaan droneen, multi/hyperspektrikameraan ja muun big datan hyödyntämiseen perustuvaa tarkkaa metsäomaisuuden ja puuston mittaus- ja ylläpitopalvelua (tree-wise monitoring, simulation and update).
Lisätietoja:
http://www.mhgsystems.com/fi/wuudis/
http://www.mhgsystems.com/fi/biomass-manager/
http://www.mhgsystems.com/fi/mhg-mobile

 OP9-10
OP on asiakkaidensa omistama finanssiryhmä. Tarjoamme sinulle pankki-, vakuutus- ja sijoituspalvelut sekä Pohjola Terveyden terveys- ja hyvinvointipalvelut. Metsänomistajien palveluihimme kuuluu mm. OP Metsä -palvelu. Tutustu palveluun  op-metsa.fi.

PEFCP16
Metsänhoitoyhdistyksillä on merkittävä rooli metsätöiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhteistyötä tehdään vuorovaikutuksessa metsänomistajien kanssa. Valtaosa yksityismetsistä kuuluu Kestävän Metsätalouden Yhdistyksen (KMY) organisoimaan alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin www.kestävämetsä.fi.
Miten tieto PEFC:n sisällöstä ja toteutuksesta saataisiin yhä paremmin välitettyä metsänomistajille?
Mikä rooli metsänhoitoyhdistyksillä voisi olla?
Olemme mukana MHY-päivillä 20.–21.3. Finlandia-talolla.
Tule keskustelemaan kanssamme ja kehittämään PEFC-viestintää!
PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifiointi asettaa metsänhoidolle vaatimuksia liittyen esimerkiksi metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. PEFC-sertifiointi tarjoaa välineen puuraaka-aineen ja puutuotteiden toimitusketjujen vastuullisuuden osoittamiseen ja seuraamiseen.
www.pefc.fi
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=kpTKx5ShHMs

Pohjan TaimiP8
Pohjan Taimi Oy on metsänuudistamiseen keskittynyt kokonaispalveluita tarjoava taimiyhtiö. Toiminta perustuu vahvaan ja osaavaan metsätaimituotantoon ja palvelutarjontaan kuuluvat istutuspalvelu, raivaussahatyöt sekä karistus- ja siemenhuoltopalvelut.
www.pohjantaimi.fi

Risutec OyP9
Risutec Oy kehittää järjestelmiä ja toimilaitteita metsäyhtiöiden, urakoitsijoiden ja maanomistajien käyttöön. Tavoitteenamme on modernisoida metsäteollisuutta ja tehostaa metsän hyödyntämistä. Lisätietoja

 Skogsplantor, P9b
https://beta.skogsplantor.se/fi/

Siemen Forelia OyP17
Sinunkin asiakkaasi metsässä voi kasvaa jopa 100 m3 enemmän puuta
hehtaarilla kiertoajan kuluessa, kun valitset oikeat siemenet.
Kun haluat uudistusalalle ne kaikkein parhaat, tuottavimmat ja
monimuotoiset siemenet, ota yhteyttä!
www.siemenforelia.fi

Suomen Asiakastieto OyP2
 – Kaikki tarvitsemasi tiedot kiinteistöistä
Suomen Asiakastiedon Kiinteistötietopalvelusta, saat kaikki tarvitsemasi tiedot kiinteistöistä ja niiden taustoista sekä omistajien yhteystiedot. Palvelumme sisältää mm. viralliset kiinteistötietodokumentit, helppokäyttöiset kiinteistötietoraportit, karttapalvelut sekä kauppahintarekisterin tiedot.
Metsänhoitoyhdistykset saavat käyttöönsä normaalien kiinteistötieto- ja karttapalveluidemme lisäksi kätevät kiinteistötietopaketit. Kiinteistötietopaketteihin on koottu kattavasti tietoa kiinteistöstä eri käyttötilanteita varten.
Tutustu tarkemmin ja pyydä yhteydenotto

Suomen FSC P9c
Suomen FSC:n  toiminnasta vastaa Vastuullisen metsänhoidon yhdistys, joka on riippumaton, voittoa tavoittelematon järjestö. Yhdistys vastaa Suomen FSC-sertifioinnin kriteereiden laadinnasta ja päivityksestä. Yhdistys toimii yhteistyössä kansainvälisen FSC:n kanssa. Yhdistys koostuu jäsenistöstä, joka jakautuu sosiaali-, ympäristö- sekä talouskamareihin.
http://fi.fsc.org/
http://twitter.com/fsc_finland

Suomen MetsäsäätiöP12
Suomen Metsäsäätiö on suomalaisen puun puolestapuhuja. Säätiön tavoite on metsätalouden ja -teollisuuden toimintaedellytysten turvaaminen, puun ja puupohjaisten tuotteiden käytön lisääminen sekä alan sosiaalisen ja taloudellisen tutkimuksen rahoittaminen. Metsäsäätiö jakaa vuosittain noin 1,4 miljoonaa euroa apurahoja.
Metsäsäätiö kerää varansa vapaaehtoisena maksuna puukauppojen yhteydessä. Kun metsänomistaja päättää maksaa metsäsäätiömaksun, sitoutuu ostaja maksamaan saman summan säätiölle. Tällöin maksu kaksinkertaistuu. Joka kolmannessa puukaupassa metsänomistaja päättää tehdä lahjoituksen. Metsähallitus maksaa metsäsäätiömaksun kaikesta myymästään puusta. Varoja kertyy vuosittain noin 1,8 miljoonaa euroa.
Metsäsäätiö on koko metsäalan yhteinen. Se on perustettu vuonna 1995 metsänomistajien, metsäteollisuuden, Metsähallituksen, sahateollisuuden sekä muiden metsätaloudesta toimeentulonsa saavien tahojen yhteistyönä. Lue lisää: www.metsasaatio.fi

Suomen Metsäyhdistys ry14

Suomen Metsäyhdistys kertoo yhteistyössä 48 jäsenensä kanssa metsien kestävästä käytöstä. Kerromme, mitä metsillemme oikeasti kuuluu.
 Tuomme esiin kulloinkin ajankohtaisia metsien mahdollisuuksia yhteiskunnan kehittämisessä. Vahvistamme metsien kestävää ja vastuullista käyttöä viestinnän keinoin sekä ennakoimme kotimaisten ja kansainvälisten muutosten merkitystä Suomen metsäalalle. Osallistumme aktiivisesti ja ennakoivasti metsäalaa koskevaan julkiseen keskusteluun.
 Tule tapaamaan osastollemme Metsäyhdistyksen viestinnän tekijöitä ja ottamaan selvää kuinka Suomen Metsäyhdistyksestä voisi olla apua sinun työssäsi.
 Ajankohtaista tietoa toiminnastamme löytyy osoitteesta www.smy.fi

Trimble Forestry15-17
Trimble Forestryn CONNECTED FOREST™-tuoteperhe mahdollistaa paremman päätöksenteon kaikissa toimitusketjun vaiheissa metsästä tuotantoon. Palvelemme asiakkaitamme kaikissa kokoluokissa; maailman suurimmista metsäalan yrityksistä ja puuta jalostavasta teollisuudesta aina pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, julkishallinnon organisaatioihin ja metsänomistajiin.
Tuotteitamme ovat mm.
· SilvaPRO, metsäjärjestelmä metsäalan organisaatioille esim. metsävaratietojen ylläpitoon sekä työmaiden suunnitteluun ja toteutukseen
· WoodForce, puunkorjuun, metsänhoidon ja metsänparannuksen suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä
· LogForce, metsäalan kuljetusten suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä
Trimble Forestryllä on toimipisteitä ympäri maailmaa. Suomessa meillä on toimistot Espoossa, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Mikkelissä. Trimble Forestryn Suomen-yhtiöt ovat Silvadata, Fifth Element ja Savcor, jotka toimivat nykyään Trimble Forestry -nimen alla.
Lisätietoja palveluistamme löydät Trimble Forestryn verkkosivuilta: www.trimble.com/forestry

Työtehoseura13
Käytännönläheistä tutkimusta ja kehittämistä
TTS:n tarjoamat tutkimus- ja kehittämispalvelut tarjoavat välineitä yrityksien tuottavuuden lisäämiseen. Ajanhallintaa ja työprosesseja sujuvoittamalla, työn organisointi ja työympäristöjä kehittämällä ja yritysten liiketoimintaosaamista lisäämällä TTS Työtehoseura pystyy auttamaan yritysten tuottavuuden kehittämisessä.

TTS Työtehoseura on mukana monen tyyppisissä projekteissa, joista osa on laajoja, koko toimialaa koskevia ja myös kansainvälisiä kehittämishankkeita. Metsäalalla pääasiakkaitamme ovat metsä- ja puualan pienyritykset, alan neuvonta- ja kehittämisorganisaatiot ja oppilaitokset, yksityiset metsänomistajat sekä maa- ja metsätalousministeriö. Teemme yhteistyötä laajasti metsäalan yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Työtehoseuralla on valtakunnallinen rooli mm. lämpöyrittäjyyden kehittäjänä ja metsäalan kouluttajana

United Bankers OyjP15
United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu sijoitusalan konserni. Yhtiön liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito, arvopaperinvälitys, investointipankkitoiminta ja rahastojen hallinnointi. Varainhoidossa yhtiö on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee yli 100 henkilöä. Yhtiö on ollut listattuna First North Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien.
Tutustu tarkemmin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

Uusi puu -hankeP11
Uusi puu -hankkeen tavoitteena on lisätä ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta. Hankkeessa on mukana yli 20 suomalaista organisaatiota läpi toimialan. Kerromme konkreettisin esimerkein siitä, millaisia puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt tarjolla ja millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on. Esittelemme uusia ratkaisuja osastolla P11. Tervetuloa kokemaan itse, mihin puu pystyy! www.uusipuu.fi

YaraP1
Yara tuottaa ratkaisuja kestävään maatalouteen, metsätalouteen ja ympäristönsuojeluun. Lannoitteemme, kasvinravitsemusosaamisemme, teollisuustuotteemme ja ympäristöratkaisumme tukevat turvallista ja tehokasta tuotantoa, vähentävät päästöjä ympäristöön ja parantavat ilman laatua.
http://www.yara.fi/metsa